A legfurább ajándék ötlet: fém polcot az ünnepeltnek!

Egy különleges évforduló különleges ajándékot érdemel

Nemsokára elérkezünk nagybátyám születésnapjához, aki nem akármilyen évfordulót ünnepel: ez lesz a kerek 50. születésnapja! Az egész család nagy lázban ég, beleértve elsősorban engem, aki élek-halok az ajándékokért. Nem csak kapni szeretem őket, de ajándékozni is nagyon szeretek. Ha bárkinek születésnapja, névnapja van a családban, általában én vagyok az első, aki a kezébe veszi az irányítást. Az előkészületek összes lépésébe nagy örömmel vetem bele magam: megszervezem a bulit, összeírom a meghívottak listáját, még az ajándékötletek begyűjtésére és megvalósítására is vállalkozom. Idén karácsonykor is én vállaltam magamra a szervezkedést, mindenki nagy örömére. A végén olyan jól sikerültek a családi összejövetelek és az ajándékozás, hogy megállapodtunk, a családon belül mindig én leszek az, aki összefogja az ehhez hasonló ünnepségeket. “Ez igazán testhez álló feladat” – gondoltam magamban, és örömmel vetettem bele magam a következő projektbe: nagybátyám születésnapi bulijába.

Nagybátyám mindig nagyon aktív életet élt, minden családi, baráti összejövetelkor ő a társaság középpontja. Nagyon jó humora van, bárhol megjelenik, egyből minden szem rá szegeződik. Mindenki feszült figyelemmel hallgatja az anekdotáit, és mindenki harsányan, gurgulázva nevet a viccein. Most, az ötvenedik születésnapjához közeledve valami igazán különleges meglepetéssel szeretnénk előállni a részére. Ezért körbeküldtem a meghívót minden érintet barátnak, családtagnak, hogy vegyenek részt az ünnepségen. Az ünneplés időpontjában és helyszínébe szerencsére hamar sikerült megegyeznünk, de az sokáig vita tárgyát képezte, mi legyen az ajándék? Hiszen egy ilyen kerek évforduló megünneplésének meg kell adni a módját, és ez alól a nagy gondossággal kiválasztott ajándék sem lehet kivétel! Ebben azonban nehezen jutottunk dűlőre: mindenki maga vigyen ajándékot? Vagy válasszunk egy nagyszabású, közös ajándékot inkább?

Ez a kérdés engem is sokáig gondolkodóba ejtett. Nagybátyám belevaló fickó. Szereti az extrém sportokat, nagyon szeret snowboardozni, motorozni… Talán motors felszerelést kellene vennünk neki? De hiszen abból már van neki több váltásra való is! Kétségbe estem: nekem mindig olyan könnyen szoktak jönni az ajándék ötletek! Mindenki dicsérni szokta a nagyszerű ötleteimet, most miért nem jut eszembe semmi használható? Úgy döntöttem, elindulok, hogy kiszellőztessem a fejem egy kicsit, talán egy kiadós séta segíteni fog. Már indultam volna, amikor nagy meglepetésemre egy rég nem látott barátom hívott telefonon. Mint kiderült, egy színház díszletterében helyezkedett el raktárosként, és egyszerűen imádja az új munkahelyét. “Most nincs itt senki, nem jössz el megnézni? Szívesen megmutatnám neked a díszlettárat” – invitált kedvesen. Én pedig úgy voltam vele, hogy miért is ne? Egyébként is ki akartam kicsit szakadni a gondolataimból, a telefonhívás pedig épp időben érkezett.

Néha a legfurcsább helyeken jönnek a legjobb ötletek

Kisvártatva megérkeztem a színházhoz ahol a barátnőm már tárt karokkal fogadott engem. Rögvest le is mentünk a díszlettárba, de nem olyan látvány fogadott, amire számítottam. Vagyis de: a raktár helyiség tele volt varázslatosabbnál varázslatosabb jelmezekkel és díszlet elemekkel, ezek azonban a színházi környezettől eltérő, furcsa salgó polcokon helyezkedtek el. “Miért alkalmaztok salgó polcokat a színházban? Ilyet még sosem láttam” – kérdeztem tőle. “Valóban nem szokványos megoldás” – hagyta rám a barátnőm. “A vezetőség azonban úgy döntött, megpróbálkoznak vele. A Rackinglog fém polcait használják, ezek minőségi, horganyzott acélból készülnek, és nagyon jól terhelhetőek. Gondoltad volna, hogy megfelelő súlyeloszlás esetén akár 450 kilót is elbírnak a polcok? Persze nem minden esetben maxoljuk ki ennyire a polcok terhelhetőségét, általában igyekszünk a javasolt 130-280 kg/ polc terhelésnél maradni mi is.

“A fém polcrendszer maximálisan megbízható, TÜV és ISO tanúsítvánnyal is rendelkeznek. Az anyagok minőségi tanúsítása magyarul is elérhető a honlapon, nézz utána nyugodtan. Ráadásul probléma esetén a gyártó garanciát vállal a termékeire, ezért is ruháztunk be rájuk. Ha megnézed, ezek csavarmentes polcok” – folytatta a mesélést. “Sokkal könnyebb összeszerelni, illetve később a csavarmentes kialakításnak köszönhetően bármikor könnyedén szétszedhető, és a hely sajátosságaihoz alkalmazkodva átalakítható. Mi több alkalommal alakítottunk a polcok kiosztásán. Sokszor előfordul, hogy át kell pakolnunk a díszlet elemeket, mert helyet kell keresnünk az új elemeknek, és nem mindig férünk el a korábbi kiosztásnak megfelelően. Kb. 3 és fél centinként tudjuk állítani a polcok kiosztását, ami azért elég nagy mozgásteret ad nekünk. Nagyon megszerettük az új fém polcokat, gyakorlatilag minden igényünket kielégíti itt, a raktárban. Nem csodálkozom rajta, hogy az egyik legelterjedtebb polcfajta Európában.”

Ahogy hallgattam a barátnőm beszámolóját, azon kezdtem el gondolkodni, hogy ez nagybátyámnak is nagyon tetszene. Amióta ismerem, egyfolytában barkácsol, van is egy kisebb barkács műhelye a házuk mellett. A helyszűkére azonban állandóan panaszkodik, annyi eszköze van, hogy lassan már nem tudja hova pakolni őket. “Mennyi idő alatt szállítják ki ezeket a fém polcokat?” – kérdeztem a barátnőmet. “Megrendelés függő” – válaszolta. “Mi sztenderd méreteket kértünk, ami mindig van raktáron, ezért a mi rendelésünket két-három nap alatt kiszállították. Ha valakinek nem megfelelőek a sztenderd méretek, van lehetőség egyedi méretezésre is ajánlatot kérni. Díjmentesen és nagyon hamar megküldik az ajánlatot és a kalkulált szállítási időt. Mi például a polcok leszállítása után újabb rendelést adtunk le, amiben speciális kiegészítőket kértünk. Nézd csak, itt például egy oldalfalat látsz, ez nem engedi hátul lepotyogni a kisebb elemeket a polcról. De ennél a két egységnél elválasztókat és műanyag polcpaneleket is alkalmazunk, ezeket mind külön rendeltük meg. “

Az utolsó lépés: a megvalósítás

“Nos, mit gondolsz? Ugye gyönyörű helyen dolgozom?” – kérdezte a barátnőm nagy lelkesedéssel. “Igen” – feleltem – “nagyszerűen illik hozzád. De ami ennél is jobb, hogy fantasztikus ötletet adtál ahhoz, mit ajándékozzunk nagybátyámnak az ötvenedik születésnapja alkalmából családilag! “

Hazaérve gyorsan elújságoltam az ötletet a családnak – mi lenne, ha nagybátyámnak fém polcot vennénk a születésnapjára? Először gondolkodóba estek, láttam, hogy nehezen tudják elképzelni az ötlet megvalósítását. “Fém polcot? És mit tud az a fém polc?” – kérdezték. “Szinte mindent!” – válaszoltam. “Csavarmentes, ezért nagyon könnyű összeszerelni, és könnyedén a barkácsműhely méreteihez lenne igazítva. Minőségi alapanyagból készül, nagy teherbírású polcokkal. Szerintem imádná, tökéletes lenne a raktározásra! Megnéztem, a holnapon magánszemélyek felhasználására is ajánlják a salgó polcrendszereket – garázsba, pincébe, kamrába is tökéletes. Biztos vagyok benne, hogy a barkácsműhelybe is fel tudnánk állítani a polcokat, és jó hasznát venné a későbbiekben!”

Úgy tűnik, a lelkesedésem szép lassan a családra is átragadt, és végül megrendeltük a polcokat. Elővettük a műhely alaprajzát, amely alapján úgy döntöttünk, mi is egyedi árajánlatot kérünk a cégtől. Az ajánlatot hamar kézhez kaptuk, szemrevételeztük, és leadtuk a rendelést. A születésnapi buli napján összeállítottuk a polcrendszert, átkötöttük egy piros szalaggal, úgy vezettük be nagybátyámat a műhelybe. Volt nagy öröm! Talán még sosem láttam ilyen boldognak nagybátyámat – fel is adtuk a leckét magunknak, mivel lepjük meg a következő kerek évfordulón!