Az egyik legszebb ajándék, amit az élet adhat

Sokféle ajándékot kaphatunk az életben, az egészen apróktól a hatalmas meglepetésekig. Adhat nekünk ajándékot a párunk, a családunk, barátok, de akár még idegenek is. Minden ajándéknak örülni szoktunk, már csak jólneveltségből is. De amilyen ajándékot én kaptam az élettől, annak nem lehet nem örülni: terhes vagyok egy kisfiúval. Ráadásul a születésnapom környékén jött az örömhír, úgyhogy azt mondhatom, életem eddigi legszebb születésnapi ajándékát kaptam. A férjemmel sokat beszélgetünk mostanában, hogy min kell változtatnunk, mielőtt megszületik a baba, hogy hogyan tudunk felkészülni és milyen feladataink vannak. Természetesen eszünkbe jutottak a babszoba berendezésével kapcsolatos teendőink, miket kell vennünk és hasonlók. De volt valami a listánkon, ami talán nem tipikus babaváró teendő és jobb lett volna már túlesni rajta, de végülis jobb későn, mint soha. Ez pedig a lakásbiztosítás kötése volt.

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy minek akarunk most hirtelen lakásbiztosítást kötni, ha eddig nem volt olyan fontos nekünk. Ha teljesen őszinték akarunk lenni, ellinkeskedtük a dolgot, mert egy ideje már tervbe volt véve, de mindig csak halogattuk. Amikor saját lakásba költöztünk, már akkor biztosítást kellett volna kötnünk, de kifogásnak ott volt, hogy nem állunk olyan fényesen anyagilag. Ez tényleg csak kifogás volt, mert egy lakásbiztosítás nem visz el annyi pénzt a háztartástól, hogy komolyan megnehezítené a mindennapokat. És ha egy esetleges káresemény történik, sokkal több pénzt ki kell adnunk felújításra és javításra, mint amennyibe a biztosítás került volna. De ezt nem vettük olyan komolyan és szerencsére megúsztuk mindenféle balszerencse nélkül, de mostantól komolyabban kell vennünk a biztosításokat. Már nem csak magunkért és részben egymásért felelünk, hanem egy kis emberért is, aki teljes mértékben ránk van utalva.

Hogy teljesen érthető legyen a döntésünk, fontos tisztázni, hogy lakásbiztosítás alatt nem csak a hagyományos „eláztat a szomszéd, a biztosító meg fizet” típusú biztosítást értjük. Ha valaki nézegetett mostanában lakásbiztosításokat, észrevehette, hogy sokkal több mindent bele lehet írni egy biztosítási szerződésbe. Gépjármű asszisztencia, füst esetén kártérítés, rongálás okozta károk megtérítése, besurranásos lopás esetén kártérítés, a kisállatok és háziállatok biztosítása, kerti bútorok és napelemek vagy napkollektorok biztosítása… Szóval ezer lehetőség van, ráadásul mindezekhez ki sem kell mozdulni otthonról, mert lakásbiztosítás ajánlatok online is elérhetők. Egy kalkulátor segítségével pillanatok alatt kideríthetjük, mennyi pénz lenne a lakásunkra a biztosítás, majd, ha megfelelőnek tartjuk az ajánlatot, elindíthatjuk néhány kattintással az igénylést és a szerződéskötést is. Ez nagy könnyebbség, ha valaki alaposan szét szeretne nézni a biztosítók között, de nem szánna rá több napot, mire mindenkit végigjár és ajánlatot kér mindenhol. Így tettünk mi is, több estét is rászántunk a nézelődésre, mielőtt elhatároztuk magunkat. Kedvező feltételekkel összeállítottunk egy saját biztosítási csomagot, ami mindent tartalmazott, amire szükségünk lehet a jövőben, de tényleg csak ezek vannak a csomagban, feleslegesen nem fizetünk.