Futómű beállítást kapott a férjem ajándékba

Február van, ráadásul hamarosan a hónap közepe. Nekem pedig szokás szerint fogalmam sincsen, hogy mit vegyek a férjemnek ajándékba. Hiszen mindene megvan. Sőt, még egy felesége is van, aki egész évben vesz neki ajándékot évfordulóra, születésnapra, a nagymama névnapjára, és még a fene tudja, milyen alkalomra. Szerintem a kapcsolatok minőségét pedig amúgy sem az határozza meg, hogy pont az évnek ezen a napján ki mennyit költ valami felesleges csecsebecsére, amire egyébként sincs égető szüksége a másiknak, és talán nem is tudja hova tenni.

Azon gondolkoztam, hogy ha már muszáj ajándékot venni, akkor én nem akarok beleesni ugyanebbe a csapdába, hanem inkább valami olyat választok, aminek hosszútávon hasznát is tudjuk venni. Valami praktikusat. De mit lehetne egy férfinak adni ajándékba? Órája van, telefonja van, a borotválkozási szettet mindig ő veszi magának, nyakkendőt nem hord a munkahelyén… Lassan már kezdtem kifogyni az ötletekből és egyre jobban eluralkodott rajtam a kétségbeesés…

Míg nem eszembe jutott, hogy mondta, hogy szeretné elvinni végre a kocsit szervizbe, mert nagyon ráz a kormány, meg van még pár kisebb probléma vele. Viszont sosincs ideje rá, ezért biztosan örülne, ha elintézném ezt helyette, és 14-én együtt mehetnénk kirándulni a most már simán és kényelmesen haladó autónkkal. Mivel mérnöki cégnél dolgozom, nagyjából képben vagyok vele, hogy mi lehet a probléma, és rá is kerestem, hogy Futómű beállítás Budapest területén melyik autószerelő műhelyben kérhető.

Több ajánlatot is megnéztem, míg végül a metaautoszerviz.hu-ra esett a választásom. Nagyon tetszett a honlapjuk, mivel a különböző cikkeikből kiderül, hogy nagy tapasztalattal rendelkeznek az autók különböző hibalehetőségeinek terén, ezt viszont teljesen közérthetően fogalmazzák meg a laikusok számára is. Arra is felhívják az autósok figyelmét, hogy mennyire fontos a kocsink rendszeres ellenőrzése, mivel ahogy a mi esetünkben is történt, még időben felfigyeltünk egy kisebb rendellenességre. Ebből kifolyólag várhatóan a javítás kevesebb időt vesz majd igénybe és jóval kevesebbe is kerül, mint az, ha megvártuk volna, míg komolyabb baj történik. Ez egyébként közlekedésbiztonság szempontjából sem lett volna a legelőnyösebb döntés.

Futómű beállítást Budapesten egyébként sokan vállalnak, és az árak is eltérnek, de őszintén szólva én azért sem csak ezt vettem figyelembe a döntésnél, mert meguntam, hogy a férjem nehezen szakít időt a kocsival kapcsolatos ügyek intézésre, mintha neki ez egyáltalán nem is lenne fontos, amikor annyi autóbalesetről szóló hírt hall az ember! Ezért szerettem volna, ha valódi profik kezébe kerül a családi járgány, akikre máskor is mindig számíthatunk, ha baj van. A metaautoszerviz.hu kiválóan teljesítette is ezt az elvárást. Profin elvégezték az említett futómű beállítást, emellett azt is kértem, hogy csináljanak egy általános felmérést a kocsi állapotáról. Ők több kisebb egyéb hiányosságra is felhívták a figyelmemet – amit elkerülhettünk volna, ha a férjem nem vár ennyit – de szerencsére nem volt annyira rossz a helyzet, és mindent azért még nem kellett kicserélni. Megköszöntem a segítségüket, a javítások után pedig hazavittem az autót. Életem eddigi legsimább útja volt, és most már teljes mértékben biztonságban is éreztem magam.

A férjem nagyon örült az ajándékomnak. Azt mondja, neki sincs kétsége afelől, hogy a metaautoszerviz.hu profin dolgozik. Azt is látta a honlapjukon, hogy lehet időpontot foglalni gumicserére, lassan már ez is aktuálissá válik. Az pedig nem kérdés, hogy kivel és hol csináltatjuk!