Póló feliratozás ajándékba, a furcsa ízlésű barátomnak

Mindenkinek van legalább egy olyan barátja, ismerőse, aki a maga módján kicsit furcsa. Nem a szó rossz értelmében, sokkal inkább mert van egyfajta sajátos, kompromisszummentes egyediségük, ami csak rájuk jellemző, és ami nélkül már nem is lennének ugyanazok az emberek. Az egyéniségükhöz tartozik, hogy másként gondolkodnak, máshogy cselekszenek, és ez jellemzően a külsőségeikben is megmutatkozik. Vannak, akiket egyáltalán nem érdekel az emberek véleménye, egyszerűen csak magukra veszik azt, ami a kezük ügyébe akad, vagy amit éppen kényelmesnek találnak, mások viszont jópofa, vicces, netán elgondolkodtató ruhadarabokkal hívják fel magukra a figyelmet. Nekem is van egy régi, kedves barátom, aki hasonlóan csodabogár, ő jellemzően mindig valami olyan pólót visel, aminek vagy van valami kulturális jelentése, vagy nevettetően humoros. Korábban ötletem se volt róla, hogy hogyan is megy ez a póló feliratozás, pedig biztosra vettem, hogy van valami forrása, különben honnan lenne neki egy egész kis gyűjteménye belőlük? Viszont ajándékötletnek abszolút nem utolsó, hogy imádja őket, nagyban megkönnyíti a helyzetet.

Amikor közeledett a 30. születésnapja, a társasággal összefogtunk, hogy szervezünk neki egy bulit. Úgy tudtuk, hogy neki még sosem volt, ezért éppen itt volt az ideje, hogy végre tisztességesen meg legyen egyszer ünnepelve, ha már ilyen kitartóan kibírjuk egymást. Ez alapvetően nagyon jó kezdeményezés is volt, azonban nekem a feliratos, mintás pólón kívül más ötletem nemigen volt. Gondoltam, ezzel lehet nála a legnagyobb sikert elérni, mivel más bolondságokra nemigen szokott költeni. Persze, ha együtt ki kell valahová mozdulni, akkor rá is lehet számítani, ha teljesen absztinens és elvonult életet élne, akkor nem is biztos, hogy a barátunk lenne. Na, mindegy, a lényeg, hogy ki kellett találnom, hol van jó minőségben póló feliratozás, ahol gyorsan és precízen dolgoznak, és az sem lenne hátrány, ha ki is szállítanának. Sajnos nemigen van arra lehetőségem, hogy nap közben kiugráljak ide-oda, viszont annyira későn végzek, hogy utána már nemigen van nyitva semmi. Ez sajnos egy ördögi kör, de jelenleg nincs jobb. Még az a szerencse, hogy a barátnőm ritka talpraesett egy nőszemély, akire mindig számíthatok, ha segítség kell.

Valamennyi idővel a születésnap előtt már eléggé elkezdtem viszketni a gondolattól, hogy még mindig nem foglalkoztam az ajándék pólóval. Egyik este, mikor a barátnőm nálam volt, kissé nehezményezte, hogy nem igazán vele foglalkozom, hanem bújom az internetet, és keresem, hogy hol van az igényeimnek megfelelő póló feliratozás. Nagyon sokan foglalkoznak ilyesmivel, de sok közülük azt sem igen érdemli meg, hogy a nyers ruhadarabokhoz nyúljon. Kérdezte, hogy mi a baj, mit keresek ilyen nagyon, én pedig beavattam minden kis részletbe, plusz a saját kudarcomba, vagy legalább is ami felé tartottam éppen. Elvette tőlem a laptopot, és kikeresett egy webhelyet, ahol egy, számomra addig ismeretlen, de igen jól kinéző pólónyomó műhely oldala volt található. Láttam, hogy saját mintákban is bővelkednek, de egyedi pólókészítéssel is foglalkoznak, ami külön pozitívum. Ráadásul segítséget is tudnak nyújtani a tervezésben, ami külön jó, különösen az olyanoknak, mint én, akinek körülbelül annyi művészeti affinitása van, mint egy krumplinak. Amikor neki tudtam állni alaposabban megnézni a kínálatot, egészen megkönnyebbültem, hogy bőven van miből választani. És ráadásul kiszállítást is vállalnak, futárszolgálattal! Végül kettő mintát választottam ki, amiket azonnal meg is rendeltem, hogy még időben elkészüljenek, hozzám kerüljenek, és még becsomagolni is legyen időm a szülinap előtt. Végül nagy sikert arattak a pólók, a barátom oda meg vissza volt értük. Még szerencse, hogy a kedvesem ilyen talpraesett, mert ha csak rám lett volna bízva a dolog, akkor nem, hogy póló feliratozás, de talán még köszöntés sem igen lett volna.